Boec ® | dé partner in finance voor ondernemers

076-3690174

Mag een werkgever een verlofaanvraag weigeren en/of intrekken?

Als werknemer heb je recht op een vast aantal vakantiedagen per jaar. Het weigeren van een verlofaanvraag door een werkgever is meestal niet toegestaan. Werkgevers zijn verplicht ervoor te zorgen dat werknemers vrij kunnen nemen.

Zowel een verlofaanvraag door de werknemer als een verlofweigering of verlofintrekking door de werkgever dient naar redelijkheid en billijkheid te gebeuren. Goed werkgeverschap en goed werknemerschap staan centraal.

Verlofaanvraag weigeren

Voor het weigeren van een verlof heeft de werkgever een goede reden nodig. Een goede reden is de situatie dat het bedrijf in grote problemen komt (ernstige verstoring van de bedrijfsvoering) door jouw verlofaanvraag.

Een werkgever dient een verlofaanvraag binnen twee weken te keuren. Een eventuele afkeuring dient schriftelijk te gebeuren en met de goede reden onderbouwd te worden.

Verlofaanvraag intrekken

Een werkgever kan een reeds verleende verlofaanvraag wegens een gegronde reden (ook weer dat het bedrijf in grote problemen komt door jouw verlofaanvraag) intrekken. De werkgever dient hierover met de werknemer te overleggen.

Heb je bijvoorbeeld al een vakantie geboekt, dan dient de werkgever op te draaien voor de kosten die je hebt gemaakt.

Wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen

Voor bovenwettelijke vakantiedagen kunnen andere regels gelden (vanuit cao, personeelshandsboek of arbeidsovereenkomst). Dit valt buiten de scope van dit artikel.Tags
  Vragen?

  Boec (spreek uit als: ‘Boek’) is dé partner in finance voor ondernemers.

   

  Wij werken nauw samen met je bestaande team en bieden uitgebreide ondersteuning op het gebied van o.a. financiële- en salarisadministratie, financiering, rapportages, belastingen en jaarrekeningen. Eén partner voor al je financiële vraagstukken, zodat jij je kan focussen op de groei van je bedrijf!

   

  Enkele voorbeelden van huidige opdrachten:

  Interim financial controller
  Opstarten zorgfacturatie WLZ via ONS Nedap
  Opstellen van een jaarrekening van een scale-up
  Implementatie SDB Salarisadministratie
  Migratie financiële administratie naar Exact Online
  Automatiseren managementrapportage

   

  Neem contact op via ons contactformulier of bel ons voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek 076-3690174.

   

  captcha

   

   

  076-3690174