Boec ® | dé partner in finance voor ondernemers

076-3690174

Wat zijn de nadelen van detavast?

De meest genoemde nadelen van detavast zijn:

 1. Beperkte flexibiliteit voor zowel werkgever als werknemer | Detavast, ook wel detachering met de mogelijkheid tot vaste indiensttreding, brengt beperkte flexibiliteit met zich mee. Voor werkgevers betekent dit dat ze gedurende de detachering geen directe controle hebben over de werknemer en minder vrijheid hebben om het personeelsbestand snel aan te passen aan veranderende behoeften. Voor werknemers kan het betekenen dat ze zich gebonden voelen aan een bepaalde werkgever, zelfs als de functie niet goed bij hen past of als er beperkte doorgroeimogelijkheden zijn.
 2. Mogelijk lagere beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden | Detavast kan leiden tot een lager salaris en minder gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden in vergelijking met directe vaste indiensttreding. Detacheringsbureaus kunnen hun eigen marges toevoegen aan het salaris van de werknemer, waardoor het uiteindelijke salaris lager kan uitvallen dan wanneer de werknemer rechtstreeks in dienst zou zijn bij de werkgever. Bovendien kunnen werknemers in detavast-posities beperkte toegang hebben tot secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregelingen, vakantiedagen en opleidingsmogelijkheden.
 3. Geen garantie op vaste indiensttreding | Hoewel detavast de mogelijkheid biedt tot vaste indiensttreding na een detachering, is er geen garantie dat dit daadwerkelijk zal gebeuren. Het kan zijn dat de werkgever uiteindelijk besluit om de werknemer niet in dienst te nemen na de detacheringsperiode, om welke reden dan ook. Dit kan leiden tot onzekerheid en instabiliteit voor de werknemer, die mogelijk zijn of haar toekomstplannen en financiële situatie heeft afgestemd op de verwachting van vaste indiensttreding.
 4. Beperkte betrokkenheid bij de bedrijfscultuur en teamdynamiek | Detavast-werknemers hebben over het algemeen minder tijd om zich volledig in te werken in de bedrijfscultuur en teamdynamiek. Omdat ze mogelijk slechts een beperkte periode bij een bedrijf doorbrengen voordat ze in dienst treden, kan het moeilijk zijn om echt geïntegreerd te raken in het team en een diepgaand begrip van de bedrijfscultuur te ontwikkelen. Dit kan van invloed zijn op het gevoel van verbondenheid en betrokkenheid van de werknemer, wat essentieel kan zijn voor een bevredigende werkervaring.
 5. Beperkte loopbaanontwikkeling en groeimogelijkheden | Detavast kan beperkte loopbaanontwikkeling en groeimogelijkheden met zich meebrengen. Omdat de werknemer aanvankelijk als gedetacheerde werkt, kan het moeilijk zijn om zich te positioneren voor promoties of hogere verantwoordelijkheden. Bovendien kan het gebrek aan stabiliteit en onzekerheid rondom de vaste indiensttreding de groeimogelijkheden beperken, aangezien werknemers mogelijk terughoudender zijn om in hun ontwikkeling te investeren als ze niet zeker zijn van een langdurige verbintenis met het bedrijf.


Tags
  Vragen?

  Boec (spreek uit als: ‘Boek’) is dé partner in finance voor ondernemers.

   

  Wij werken nauw samen met je bestaande team en bieden uitgebreide ondersteuning op het gebied van o.a. financiële- en salarisadministratie, financiering, rapportages, belastingen en jaarrekeningen. Eén partner voor al je financiële vraagstukken, zodat jij je kan focussen op de groei van je bedrijf!

   

  Enkele voorbeelden van huidige opdrachten:

  Interim financial controller
  Opstarten zorgfacturatie WLZ via ONS Nedap
  Opstellen van een jaarrekening van een scale-up
  Implementatie SDB Salarisadministratie
  Migratie financiële administratie naar Exact Online
  Automatiseren managementrapportage

   

  Neem contact op via ons contactformulier of bel ons voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek 076-3690174.

   

  captcha

   

   

  076-3690174