Boec ® | dé partner in finance voor ondernemers

076-3690174

Wat zijn de voordelen van detavast?

De meest genoemde voordelen van detavast zijn:

 1. Flexibiliteit: Een van de belangrijkste voordelen van detavast, ook wel detachering met optie tot vast dienstverband, is de flexibiliteit die het biedt. Detavast stelt werkgevers in staat om een flexibele arbeidskracht in te huren voor een vooraf bepaalde periode voordat ze beslissen of ze de persoon in vaste dienst willen nemen. Dit biedt werkgevers de mogelijkheid om de kwalificaties, vaardigheden en fit met de bedrijfscultuur van de kandidaat grondig te beoordelen voordat ze zich aan een langdurig dienstverband binden.
 2. Werving en selectie: Detavast kan een effectieve strategie zijn voor werving en selectie. Door middel van detavast kunnen werkgevers potentiële werknemers testen en beoordelen in de praktijk voordat ze een definitieve beslissing nemen over het aannemen. Dit biedt een waardevolle gelegenheid om de vaardigheden en competenties van de kandidaat te beoordelen in een realistische werkomgeving, in plaats van alleen te vertrouwen op interviews en referenties.
 3. Evaluatieperiode: Een ander voordeel van detavast is de evaluatieperiode. Tijdens de detachering kunnen werkgevers de prestaties en de bijdrage van de werknemer nauwlettend in de gaten houden. Dit stelt hen in staat om te beoordelen of de werknemer past binnen het team, voldoet aan de verwachtingen en een waardevolle aanwinst is voor het bedrijf. Als de werknemer goed presteert, kan de overgang naar een vast dienstverband na de detacheringsperiode naadloos verlopen.
 4. Kosteneffectiviteit: Detavast kan ook kosteneffectief zijn voor werkgevers. In plaats van direct iemand in vaste dienst te nemen, hebben werkgevers tijdens de detacheringsperiode de mogelijkheid om de kosten te beheersen. Ze betalen vaak alleen het uurtarief of de vergoeding aan het detacheringsbureau, zonder bijkomende kosten zoals sociale premies, verzekeringen of langdurige verplichtingen die gepaard gaan met een vast dienstverband. Dit kan vooral nuttig zijn bij onzekere economische omstandigheden of bij projectmatige opdrachten.
 5. Risicobeheersing: Een ander voordeel van detavast is risicobeheersing. Detachering biedt werkgevers de mogelijkheid om een werknemer in te huren zonder de volledige verantwoordelijkheid en risico’s van een vast dienstverband. Als de werknemer niet aan de verwachtingen voldoet of als de omstandigheden veranderen, kan het dienstverband eenvoudig worden beëindigd aan het einde van de detachering zonder langdurige juridische procedures of ontslagvergoedingen.


Tags
  Vragen?

  Boec (spreek uit als: ‘Boek’) is dé partner in finance voor ondernemers.

   

  Wij werken nauw samen met je bestaande team en bieden uitgebreide ondersteuning op het gebied van o.a. financiële- en salarisadministratie, financiering, rapportages, belastingen en jaarrekeningen. Eén partner voor al je financiële vraagstukken, zodat jij je kan focussen op de groei van je bedrijf!

   

  Enkele voorbeelden van huidige opdrachten:

  Interim financial controller
  Opstarten zorgfacturatie WLZ via ONS Nedap
  Opstellen van een jaarrekening van een scale-up
  Implementatie SDB Salarisadministratie
  Migratie financiële administratie naar Exact Online
  Automatiseren managementrapportage

   

  Neem contact op via ons contactformulier of bel ons voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek 076-3690174.

   

  captcha

   

   

  076-3690174