Financiering

Realiseer uw beoogde groei!

Ondernemers hebben ambities die verder reiken dan de toekomstige operationele kasstroom toelaat. Het aantrekken van financiering is dan een optie om de geprognosticeerde groei te realiseren.

Een financieringsaanvraag

Een goede financieringsaanvraag biedt een realistische prognose, geeft inzicht in de mogelijkheid rente en aflossing binnen de gestelde termijnen te voldoen, blijft gedurende de looptijd binnen de verwachte convenanten en resulteert ook bij een worst case scenario in continuïteit van de onderneming.

Stappen in een financieringstraject

Een financieringstraject bestaat uit drie stappen:

Elk financieringstraject begint met een kennismakingsgesprek en het begrijpen van uw onderneming. Wat is de visie, missie en strategie? Wat zijn de historische financiële resultaten? Waar dient de financiering voor? Welke resultaten levert dit op? Waar wilt u naartoe met uw onderneming?
Een financieringsaanvraag vergt een gedegen voorbereiding. Een eerste indruk bij financiers is belangrijk. Een accountmanager bij een (alternatieve) financieringsinstelling heeft zich aan de richtlijnen voor het verstrekken van een financiering te houden. Zaak dus om geen aanvraag in te dienen die buiten de mogelijkheden van de financier liggen. Dit geldt zowel voor een aanvraag van financiering voor organische groei als groei via acquisities.

Onze in eigen huis ontwikkelde financieringssoftware vertaalt uw toekomstplannen in een financieel model. Over de lengte van de bijbehorende financiering(en) toont het model de balans, winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht.

We gaan voor een realistische prognose, geven inzicht in de mogelijkheid rente en aflossing binnen de gestelde termijnen te voldoen, zorgen ervoor dat we gedurende de looptijd binnen de verwachte convenanten blijven en realiseren een situatie waarin bij een worst case scenario de continuïteit van de onderneming gewaarborgd blijft.
Nu de optimale financieringsstructuur bekend is, worden met aanbieders van de bijbehorende financieringen de beste voorwaarden onderhandeld. Het financieel model toont de impact van de financiering op de kasstromen en het risico van het bedrijf.
Aanvragen van financiering

Onze flexibele houding en gunstige tarieven (waarvan een deel succesfee die enkel betaald hoeft te worden bij het verkrijgen van de financiering) worden door onze klanten zeer gewaardeerd.

Contact

Vul het contactformulier op deze pagina in of bel 076-3690174

Contact

Vul het formulier in

  captcha

   

  076-3690174

  Boec

  Dé partner in finance voor ondernemers


  Financiële vraag?

  Neem contact met ons op!

  Artikelen over financiering

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

  Kasstroomoverzicht: directe methode versus indirecte methode

  Het kasstroomoverzicht is een essentieel financieel rapport dat inzicht geeft in de geldstromen van een bedrijf gedurende een bepaalde periode.…

  Proces bij het aanvragen van bedrijfsfinanciering

  Het verkrijgen van bedrijfsfinanciering is voor veel ondernemers een cruciale stap in het realiseren van groei en stabiliteit. Banken spelen…

  Waarom het inschakelen van consultants helpt bij het creëren van waarde

  Het inschakelen van consultants is waardevol bij het creëren van waarde voor een organisatie. Consultants zijn externe professionals met specifieke…