Boec ® - Ambitieuze professionals

076-3690174

Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen

Neemt u een nieuwe medewerker aan? Zorg dan voor de eerste werkdag voor een ondertekende opgaaf gegevens voor de loonheffingen.

De werknemer geeft op de opgaaf gegevens voor de loonheffingen persoonlijke gegevens op die relevant zijn voor de inhouding van loonheffingen als loonbelasting/premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

Formulier niet invullen

Als een werknemer het formulier niet invult, dient de werkgever 52% loonbelasting/premie volksverzekeringen in te houden.

Loonheffingskorting

De loonheffingskorting kan maar door één werkgever worden toegepast. De werknemer dient bij meerdere werkgevers te kiezen welke werkgever de loonheffingskorting toe mag passen. Als de loonheffingskorting niet moet toegepast in de LB, kan de werknemer de loonheffingskorting nog wel in de IB verwerken.

Formulier en identificatie

Naast een ingevuld formulier Opgaaf gegevens voor de loonheffingen voor het begin van de werkzaamheden, dient de werknemer zich ook te identificeren. De werkgever bewaart zowel de opgaaf als een kopie van de identificatie.